ITX buildlog

Door mvds op zondag 27 januari 2013 16:52 - Reacties (21)
Categorie: Hardware, Views: 7.954

Ik heb afgelopen weekend een nieuwe PC in elkaar gezet gebaseerd op het ITX formaat. Aangezien dat toch wel even wat anders is dan een normale pc bouwen leek het me wel leuk om het proces vast te leggen en dit met jullie te delen.

Ik begin bij een korte versie van de gehele build, en later zal ik de verschillende onderdelen nader toelichten, excuses voor de soms wat brakke kwaliteit van de foto's. Ik had geen zin om met lampen en dergelijke te gaan sjouwen, en met de flitser aan had ik last van flink wat overbelichting

De onderdelen


Dit zijn slechts de nieuwe onderdelen, er namelijk nog 2 onderdelen overgebleven uit mijn "oude" PC en dat is de SSD en de grafische kaart. Maar een lijstje van wat er gebruikt is voor deze PC is het volgende:De kast
De kast waar het allemaal in zou moeten komen. Smaken verschillen, maar toen ik deze kast zag was ik meteen verkocht. En toen ik de verschillende reviews gezien en gelezen had werd dit gevoel alleen maar sterker. Klein, maar toch ruimte voor een full size grafische kaart. Dat was wel een vereiste. Ik wilde nog wel een spelletje kunnen spelen, en dan liefst ook nog met een fatsoenlijke FPS. Ik heb de witte gekozen, gewoon omdat ik die mooier vond, maar de zwarte heeft als voordeel dat de voorkant van mesh is. Dat zou voor de koeling wel voordelig kunnen zijn.


De kast gereed maken
De zijpanelen eraf gehaald, die zitten vast met thumbscews wat erg handig is. Je ziet dan meteen wat van de binnenkant van de kast. De ruimte voor het moederbord aan de linkerkant met eronder de bay voor de voeding en rechts de drivebays voor 5 3,5 inch harde schijven. En erboven de ruimte voor een 5,25 inch drie, welke ik niet zal gaan gebruiken. In het doosje zit een verzameling zwarte schroefjes oa om fans vast te zetten en een reserve thumscrew.


Extra koeling
Standaard zit er een 120mm fan aan de voorkant (en een aan de achterkant), maar qua koeling is het meestal zo... groter = beter (en stiller). Dus de bovenste 3,5 inch drivebay eruit gehaald om bij de koeler te kunnen komen. Dit gaat simpel door twee lipjes in te druken, en dan schuif je de bay er zo uit.


Helaas krijg ik de grote fan niet geplaatst, dus moet de onderste drivebay er ook uit. Die is iets lastiger te verwijderen, maar geen ramp. Kast op zijn kant, en aan de onderkant de schroeven los.


Ook leuk, er staat geen markering op de fan welke kant ie nou opblaast, en gezien de grootte van de kast ( ;) ) is het handiger om dit even te testen voordat ik hem plaats. Helaas moet ik hem daarvoor even op een ander moederbord aansluiten om daar achter te komen. En om het niet te vergeten, wat echt iets voor mij zou zijn, maar even met watervaste stift de blaasrichting erop gezet.


Zo, dat ziet er beter uit. De grote fan zit erin, en de kleine staat ervoor (duh!). Ik was van plan om dit met rubberen grommets te doen, maar helaas passen die niet in deze fans, dus dan maar met schroeven.

Maar dat lijkt me voldoende koeling :) Zoals al gezegd, bij de zwarte kast zou de grote fan beter tot zijn recht komen, aangezien dan de voorkant van mesh is. Bij deze kast (de witte uitvoering dus) zal de fan dus redelijk wat hinder ondervinden van de voorkant van de kast. Zijn lucht moet door kleine sleuven worden aangevoerd aan de zijkant van het frontpaneel. Dit kan ook wat windgeruis veroorzaken.


Dat was de intake, nu zorgen voor extra outtake. De fan die voor zat ga ik bovenaan monteren, en de fan die standaard achterin zit, verhuis ik ook daarheen. Dat is om ook ruimte voor de CPU koeler te maken. Maar eerst de 5,25 bracket eruit halen, die in de weg zit van de bovenste fan posities. En die ga ik toch niet gebruiken.


Zo, nu is er genoeg ruimte. Standaard zit er aan de bovenkant van de kast een filter die simpel door een schuifje vast zit. Haal die weg en dan zie je dus dit. Hier zou een 240mm radiator ook makkelijk moeten kunnen passen.


Dus nu kunnen de twee 120mm fans erin. Helaas ook weer met schroeven ipv rubberen grommets.


Poppetje gezien, kastje dicht filter er weer op. Dat ziet er best netjes afgewerkt uit.


Ik hoef ook niks meer aan de voorkant te doen...


Dus die kant ook dicht... ehhh, of toch niet... Grrr, deze slimmerik heeft de fan verkeerd om gezet, en nu sluit de fan de gaten af waarmee de voorkant zich vasthoud. Dus.... Fan omdraaien dan maar.


En nu kan de kast wel dicht. Ziet er best strak uit al zeg ik het zelf :P


Moederbord klaarmaken
Dit is het moederbord welke ik gekozen heb. Er zijn genoeg ITX moederborden met socket 1155 (Ivy Bridge) maar dit was de enige waarvan de socket centraal op het bord zat zodat er genoeg ruimte was voor een grote koeler. Bij alle andere borden die ik bekeken heb zit de socket naar de zijkant, en zou de koeler het PCI express slot blokkeren. Wel iets om op te letten dus! Ook zitten bij dit bord de voedingaansluitingen aan de rand, en dat is ook een groot voordeel in een kleine kast. Geen kabels die over je moederbord heen moeten, en dus de luchtstroom beïnvloeden.


Even uitpakken, dus doos open en zie.... ehh niks?


Hmm, even kartonnetje weg... Ah kijk, daar is het moederbordje.


Moederbord weg, en dan weer een groot (ahum) wit vlak


En daaronder de accessoires, die hebben we straks nodig. Dus die mogen voor nu even in de doos blijven.


Aangezien in de kast erg weinig ruimte is, zet ik vast alle componenten erop buiten de kast. Dat is trouwens ook erg aan te raden! Moederbord klaarmaken, dus even stevig neerleggen


Het geheugen kan erop. Ik heb gekozen voor goedkoop, maar wel snel geheugen met 1600Mhz op cas 9. Wel low profile vanwege de after market koeler die erboven moet passen. Ik doe niet aan overclocken, dus ik hou me gewoon aan de specs van de CPU welke 1600Mhz ondersteund. Op het borje zitten maar twee sloten voor geheugen, dus daarom 2 x 8GB wat ook meteen de max is.


Even uitpakken dus....


En erop zetten


CPU uitpakken, en tevens de koeler, die straks gewoon weer terug in de doos gaat. Dit omdat ik gekozen heb voor een after market koeler.


CPU op het moederbord, natuurlijk goed opletten op de positie enzo.


Even schoonmaken met alcohol, vanwege eventuele vettigheid die op de CPU zit, niet echt noodzakelijk, maar als je alcohol hebt, kan het zeker geen kwaad. Gebruik hiervoor wel een doekje, en geen papier, dat kan pluizen! Ik spreek uit ervaring...


Koelprut erop doen. Niet teveel, want dat is nergens voor nodig. Ik gebruik altijd Arctic Silver (5)


En uitsmeren, met mijn net ontvangen zorgpas :P Het doel is om overal een dun laagje te hebben. Hoeft niet supernetjes, want bij het plaatsen van de koeler zal het door de druk die de koeler uitoefent de prut vanzelf verder verspreid worden.


Bordje klaarmaken voor de koeler. Ik heb gekozen voor een low profile koeler. En dat is de Scythe Big Shuriken 2 Rev. B. Met zijn 120mm fan zou die genoeg koeling moeten hebben. Helaas moet er dan wel een bracket achter op het moederbord gezet worden, en dat is niet mijn meest favoriete constructie. Dus even omdraaien zodat de bracket erop kan.


Bracket erop leggen, en dat klopte niet helemaal. Hij wiebelt... Dat is meestal niet zo'n goed teken.


Even de bracket nakijken en ja hoor. Er zit iets in de weg. Namelijk een push pin van de chipsetkoeler. Nou kan je dat wel negeren, maar de kans dat de bracket de pushpin eruit zou drukken, of zou beschadigen wilde ik niet lopen.


Maar dat kunnen we wel oplossen. Overigens wel iets om over na te denken als je voor dit bordje gaat icm deze koeler. Dat past dus niet zomaar! Ik heb dus een stukje van de bracket weg moeten halen om het passend te krijgen.


Schroefjes erdoor, en aangezien we het bord moeten omdraaien, even plakband op de schroefjes omdat ik niet het bord kan omdraaien, en 4 schroefjes tegelijk kan vasthouden. Niet vergeten om straks het plakband weer weg te halen ;)


Rubber ringetjes erop dus zodat ze er niet meer doorheen kunnen vallen. Dan de busjes op de schroeven gezet zodat de koeler erop kan. Meteen even de koeler gepast om het goed zat. Ehh, de schroeven halen het niet eens tot de koeler. En hoe moet ik dan de moertjes erop krijgen, ik kan amper bij de schroeven komen.


Oh, je moet dus niet de busjes op de schroefjes zetten, maar op de koeler, weten we dat ook weer. Dus busjes losmaken van de schroefjes, en nu op de koeler zetten, zoals het hoort.


Koeler vastzetten, en even kijken hoeveel, of eigenlijk, hoe weinig ruimte er over is... Het zou genoeg moeten zijn, enkele mm speling tussen de VRM print en de koeler. En van boven lijkt de koeler bijna net zo groot als het moederbord.


Moederbord plaatsen
ATX schield erin, zodat het moederbord in de kast geplaatst kan worden.


En het moederbord erin. Voordat je het moederbord plaatst, moet je de twee moertjes, waarmee de VRM print vastgehouden word even verwijderen, want die zitten namelijk op dezelfde plek als waarmee je het bordje vastzet in de kast. De schroeven die dan door het bord heensteken, gebruik je dan dus ook om het bord vast te zetten.


Grafische kaart plaatsen
Die had ik al, dus staat ook niet op het eerste plaatje erbij.


Op zich wel een handig mechanisme, slotplaatjes losmaken, en daarna het schuifje die de slotplaatjes op hun plek houd.


Zo, de kaart zit erin. Past makkelijk! Mooi zo, dat is een zorg minder!


Achterkant weer in orde maken. Drie thumbscrews erin en de kaart zit zo vast als een huis.


De voeding plaatsen
Het is niet zo'n grote kast, en volgens de fabrikant kan je maximaal een 160mm voeding kwijt. Wat dus standaard ATX formaat is. Maar ik had wat rondgelezen op internet, en het leek mij fijn om een kortere voeding te nemen. Helaas waren de 140mm modulaire voedingen nergens te verkrijgen, dus dan maar dit prachtexemplaar. Platinum label, dus tot 93% efficient, altijd lekker. En 550Watt dus voldoende voor mijn systeem. Een tweede grafische kaart past toch niet.


Nou, de keuze voor een 140mm voeding was zeker niet verkeerd. Hoe je een 160mm voeding kwijt zou moeten kunnen, en dan ook nog de kabels fatsoenlijk kunnen geleiden is mij een raadsel.


De ingewanden
Aangezien ik toch alleen maar een SSD ga plaatsen, heb ik de tweede HDD bracket ook weggelaten. En dan kom ik bij dit geheel.


De SSD heeft een plekje gekregen in de deur. Hier hangt het kabeltje van een van de outtake fans los, ik heb namelijk maar twee aansluitingen op het moederbord, waarvan er een voor de CPU koeler is, en de andere voor de front fan. Daar moet ik nog wat voor regelen.


En hier het resultaat. Van een Cooler Master Stacker 831 SE naar de Bitfenix Prodigy. Van E-ATX naar ITX :) Hier valt het pas op dat de Bitfenix een stuk kleiner is, want aan de ruimte in de kast (op de ruimte bij de voeding na) zou je dat niet zo zeggen.


Ik wil van verschillende onderdelen nog reviews schrijven. Een aantal van de dingen die ik hier ben tegengekomen zal ik daar ook in gaan verwerken.

[edit 01-03-2013] tijdens een avondje gamen kreeg ik van de Asus monitoring software de melding dat mijn PC wat warm was, de CPU zat op 70 graden en het moederbord op 60 graden. Na wat onderzoek bleek dat de warmte onder de koeler bleef zitten, het omdraaien van de fan op de koeler had te weinig effect en hierdoor heb ik besloten om de Scythe Big Shuriken 2 Rev. B te vervangen door een Scythe Mugen 3 Rev. B (past overigens prima qua hoogte), en de 230mm intake fan stil te zetten aangezien ik hem te luidruchtig vond, en een 140mm Noctua NF-A15 PWM als outtake fan te plaatsen. Overigens heeft de fan de afmetingen van een 150mm fan, maar de bevestigingsgaten van een 140mm fan.

De PC is nu een stuk stiller, en tevens een heel stuk koeler. Waren de temperaturen normaal gesproken zo'n 35-40 graden idle (na een tijd aangestaan te hebben) is dit nu 25-30 graden idle. En stressed was dus 60-70 graden, en nu nog maar 35-40 graden.

Verder heb ik de harddisk bay weggehaald, de 5,25 inch bay bovenin teruggeplaatst, en hierin een Revoltec Hard Drive Silencer II geplaatst waarin mijn harddisk vast zit.

Volgende: Autisme 01-'18 Autisme

Reacties


Door Tweakers user Xudonax, zondag 27 januari 2013 17:34

Leuk :D De BitFenix Prodigy is toch een stuk groter van binnen dan die lijkt :)
Hopelijk binnenkort mijn build met die kast ook af, ik prop er 12 schijven in (met een minimale casemod). Hoe zijn de temperaturen bij jou?

En, wat is ongeveer de speling tussen de koeler en de PCIe kaart? Misschien dat ik ook nog wel die koeler ga gebruiken ipv de stock koeler :)

Door Tweakers user mvds, zondag 27 januari 2013 17:57

Dat viel mij ook op ja, dat je best wat ruimte hebt in die kast. Het scheelt natuurlijk ook redelijk wat dat ik geen drivecages heb laten zitten. Want als je die wel laat zitten is het toch wel wat krapper hoor.

De temperaturen zijn erg goed, idle zit ie op 34 voor de CPU en 30 voor de kast. Ik heb dan de top fans niet aangesloten zitten, want daar heb ik nu nog even geen aansluitingen voor.

En ik heb ruim een cm ruimte tussen de CPU koeler een de grafische kaart. Dus ruim voldoende.

Door Tweakers user FireWood, zondag 27 januari 2013 19:16

Tip: smeer de koelprut niet uit.
Als je het uitsmeert komt er juist lucht tussen die niet meer weggaat, dus een slechter contact:
http://www.hardwaresecret...hermal-Grease-Part-1/1303
http://www.youtube.com/wa...EyXLu1Ms-q4&v=ffK7L0Qj13Q

Door Tweakers user naarden 4ever, zondag 27 januari 2013 21:00

Wat een mooi klein kastje! En toch schreeuwt het om een ATX-mod. :+

Door Tweakers user Petervanakelyen, zondag 27 januari 2013 21:37

Heel mooie kast, doet een beetje denken aan de Apple PowerMac's met de handvaten bovenaan.

[Reactie gewijzigd op zondag 27 januari 2013 21:37]


Door Tweakers user mvds, zondag 27 januari 2013 21:53

naarden 4ever schreef op zondag 27 januari 2013 @ 21:00:
Wat een mooi klein kastje! En toch schreeuwt het om een ATX-mod. :+
uATX moet wel lukken, gezien de ruimte die naast het bordje vrij blijft :)

Door Tweakers user H00GiE, maandag 28 januari 2013 06:13

En, wat is ongeveer de speling tussen de koeler en de PCIe kaart? Misschien dat ik ook nog wel die koeler ga gebruiken ipv de stock koeler :)
Daar kan ik wel meer antwoord op geven.
Bij veel grote koelers zit dat allemaal dicht op elkaar (zeg 0.5 - 2CM vanaf de zijkant van de koeler tot aan de pcie kaart.

Bijna alle koelers passen dan dus ook met dit moederbord en deze kast (zelfs het koeler monster Noctua NH-D14 past prima), het enige waar je ECHT op moet letten is de ram hoogte, asus heeft de ram bankjes wat ongelukkig neergezet (nouja ongelukkig, naar mijn idee is er niet echt ergens anders plek), dus in veel gevallen komt de koeler er overheen, denk daar even aan als je geen low profile geheugen wil gebruiken.

Door Tweakers user H00GiE, maandag 28 januari 2013 06:19

mvds schreef op zondag 27 januari 2013 @ 21:53:
[...]

uATX moet wel lukken, gezien de ruimte die naast het bordje vrij blijft :)
Die mod is er al (meerdere zelfs)

klik hier en hier

[Reactie gewijzigd op maandag 28 januari 2013 06:19]


Door Tweakers user mvds, maandag 28 januari 2013 08:39

Homer1983 schreef op maandag 28 januari 2013 @ 06:19:
[...]


Die mod is er al (meerdere zelfs)

klik hier en hier
Ziek hoeveel tijd (en waarschijnlijk ook geld) die gast van de eerste link in zijn mod heeft gestoken. Ziet er wel geweldig uit hoor.

Door Tweakers user naarden 4ever, maandag 28 januari 2013 13:08

Je gebruikt trouwens wel veel koelpasta voor een dun laagje. :o

Wat je op je processor hebt liggen nadat je de koeler op hebt gezet is al drie keer meer dan ik er normaliter op doe.

Ook een bijzonder typisch moederbord met die verhoging. Is dat een beetje stevig?

Mooi kastje, dank ook voor de vergelijking, moest toch maar eens een LAN-bakkie gaan maken met deze kast.

Door Tweakers user yeehaw, maandag 28 januari 2013 13:10

Hoe is het geluid? Maakt zo'n klein kastje nou veel herrie?

Door Tweakers user mvds, maandag 28 januari 2013 14:26

naarden 4ever schreef op maandag 28 januari 2013 @ 13:08:
Je gebruikt trouwens wel veel koelpasta voor een dun laagje. :o

Wat je op je processor hebt liggen nadat je de koeler op hebt gezet is al drie keer meer dan ik er normaliter op doe.

Ook een bijzonder typisch moederbord met die verhoging. Is dat een beetje stevig?

Mooi kastje, dank ook voor de vergelijking, moest toch maar eens een LAN-bakkie gaan maken met deze kast.
Valt wel mee hoor, ik heb het laagje erg dun gemaakt wat erop zat en het overtollige prut gewoon weggehaald. Het is op de foto niet te zien, maar het laagje was net niet doorzichtig, zo dun dat het was :)

Die verhoging is het VRM circuit. Dit bordje is erg populair onder de overclockers, daar gebruik ik het niet voor, maar het is wel vreselijk stabiel qua voeding. En dat printje zit vast met twee boutjes door het bord heen in de afstandsbusjes op de kast. Er is bijna geen beweging in te krijgen hoor :) Dus ja, erg stevig.

Doordat de kast van staal is, is ie wel zwaarder dan je in eerste instantie zou denken. Als ze hem van aluminium hadden gemaakt had het ook wel aanzienlijk in gewicht gescheeld denk ik.

Door Tweakers user mvds, maandag 28 januari 2013 14:29

yeehaw schreef op maandag 28 januari 2013 @ 13:10:
Hoe is het geluid? Maakt zo'n klein kastje nou veel herrie?
Een kast maakt zelden geluid ;)

Het is natuurlijk afhankelijk van de hardware wat je erin plaatst. Ik hoor hem suizen, maar dat komt, zoals ik ook al in het verhaal aangaf, dat de 230mm fan aan de voorzijde zijn lucht moet aanzuigen door smalle spleetjes in de frontpanel. Dat zal je denk ik met een kleine fan (de standaard 120mm fan) ook wel hebben, maar minder aangezien die ook minder lucht verplaatst. Dat is ook het enige wat ik hoor. Dus nee, hij maakt zeker niet veel herrie, maar helemaal stil is ie ook niet :) Het is een lichte suis/brom wat je hoort door de luchtverplaatsing van de grote fan.

Ik zal voor de lol eens de grote fan stil zetten, ik gok dat ie dan wel stil is. De CPU koeler maakt voor zover ik heb kunnen beoordelen amper geluid.

[Reactie gewijzigd op maandag 28 januari 2013 14:30]


Door Karel, maandag 28 januari 2013 14:59

[table width=100% border=1 bordercolor=#dcdcdc fontsize=12 cellpadding=4]
[tr]
[td bgcolor=#ededed align=center]#[/td]
[td bgcolor=#ededed]Product[/td]
[td bgcolor=#ededed]Prijs[/td]
[td bgcolor=#ededed]Subtotaal[/td]
[/tr]
[tr]
[td bgcolor=#fafafa align=center]1[/td]
[td bgcolor=#fafafa]Intel Core i5 3470S Boxed[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 170,50[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 170,50[/td]
[/tr]
[tr]
[td bgcolor=#fafafa align=center]1[/td]
[td bgcolor=#fafafa]Asus P8H77-I[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 85,95[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 85,95[/td]
[/tr]
[tr]
[td bgcolor=#fafafa align=center]1[/td]
[td bgcolor=#fafafa]Club3D Radeon HD 7950 royalKing[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 312,10[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 312,10[/td]
[/tr]
[tr]
[td bgcolor=#fafafa align=center]1[/td]
[td bgcolor=#fafafa]BitFenix Prodigy Wit[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 68,97[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 68,97[/td]
[/tr]
[tr]
[td bgcolor=#fafafa align=center]1[/td]
[td bgcolor=#fafafa]Corsair Vengeance CML16GX3M2A1600C10[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 74,49[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 74,49[/td]
[/tr]
[tr]
[td bgcolor=#fafafa align=center]1[/td]
[td bgcolor=#fafafa]Nexus RX-5300[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 71,50[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 71,50[/td]
[/tr]
[tr]
[td bgcolor=#fafafa align=center]1[/td]
[td bgcolor=#fafafa]Samsung 830 series 128GB[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 119,-[/td]
[td bgcolor=#fafafa]€ 119,-[/td]
[/tr]
[tr]
[td bgcolor=#ededed colspan=2]Bekijk collectie
Importeer producten[/td]
[td bgcolor=#ededed]Totaal[/td]
[td bgcolor=#ededed]€ 902,51[/td]
[/tr]
[/table]

Dit is de Prodigy die ik heb gebouwd, en ik kan je zeggen extra fans zijn ECHT niet nodig, ding is hartstikke stil, alleen onder full load gamen hoor ik de videokaart.

Je hebt imho veels te veel ventilatoren voor dat wat je ermee doet.

Door Tweakers user mvds, maandag 28 januari 2013 15:15

Karel schreef op maandag 28 januari 2013 @ 14:59:
Dit is de Prodigy die ik heb gebouwd, en ik kan je zeggen extra fans zijn ECHT niet nodig, ding is hartstikke stil, alleen onder full load gamen hoor ik de videokaart.

Je hebt imho veels te veel ventilatoren voor dat wat je ermee doet.
Hmm, op dit moment heb ik maar één fan (de 230mm intake), dus dat lijkt me nou niet zoveel hoor :) De twee fans aan de bovenkant zijn niet aangesloten :)

Door Tweakers user N11, maandag 28 januari 2013 17:19

Heb dezelfde build gedaan maar dan met een zwarte kast en een Ati 7970 :)

Liep vrij snel tegen het voedingprobleem aan (de mijne was 160mm) en heb hierdoor een andere moeten halen.

Door Tweakers user mvds, maandag 28 januari 2013 19:14

N11 schreef op maandag 28 januari 2013 @ 17:19:
Heb dezelfde build gedaan maar dan met een zwarte kast en een Ati 7970 :)

Liep vrij snel tegen het voedingprobleem aan (de mijne was 160mm) en heb hierdoor een andere moeten halen.
Ik vind het ook echt raar dat de fabrikant beweerd dat een voeding van 160mm moet passen hoor. Als ik zie dat ik met mijn 140mm voeding amper genoeg ruimte heb om de kabels weg te werken, dan wil ik niet eens weten hoe je dat zou moeten doen met twee cm minder. Volgens mij moeten de kabels dan zo'n scherpe hoek maken dat het niet echt gezond zal zijn voor de kabels.

Ik moest toch al een andere voeding hebben, aangezien ik in mijn Stacker een voeding had zitten van 180mm en die past zeker niet. Op zich zou het al handig zijn als Bitfenix wat extra openingen zou aanbrengen in de voorzijde van de PSU bay, zodat je wat flexibeler kan zijn met de kabels en niet in de problemen zou komen met een normale voeding.

[Reactie gewijzigd op maandag 28 januari 2013 19:14]


Door Tweakers user Leader98, zondag 17 februari 2013 15:26

Zou je niet wat ruimte kunnen maken door wat metaal weg te dremelen?

Door Tweakers user mvds, zondag 17 februari 2013 22:09

Leader98 schreef op zondag 17 februari 2013 @ 15:26:
Zou je niet wat ruimte kunnen maken door wat metaal weg te dremelen?
Oh ja hoor, dat zou ook prima kunnen. Als je het een beetje netjes afwerkt zodat de kabels niet doorgesneden worden...

Door Tweakers user Leader98, zondag 24 februari 2013 12:50

Kunnen de aansluitingen voor USB3 en audio ook aan de andere kant komen te zitten (door de zijpanelen te verwisselen)?

Door Tweakers user mvds, vrijdag 1 maart 2013 12:29

Leader98 schreef op zondag 24 februari 2013 @ 12:50:
Kunnen de aansluitingen voor USB3 en audio ook aan de andere kant komen te zitten (door de zijpanelen te verwisselen)?
Volgens mij kan dat wel, ze zijn symmetrisch dus je kan ze omwisselen. Ik ga het niet proberen, want dan zit ik met de bekabeling, maar volgens mij kan het wel ja.

Reageren is niet meer mogelijk